Balanced Hookbaits Hot Fish & Gammarus Mix

Printen
Keuze uit 8mm/10mm
Geen afbeelding ingesteld
Verkoopprijs: € 8,99
Standaard prijs:
Beschrijving

Balanced Hookbaits

Onderwateropnamen van azende karpers laten zien hoe dikwijls een karper in staat is om een voerstek compleet leeg te vreten op één enkele boilie na, Juist ja, daar hangt onze haak aan.

Zeker als het gaat om vissen met meerdere haak-ervaringen ontwikkelt een karper methoden (gedrag) om haak-aas te ontwijken. Inzichten hoe dit tot stand komt zijn belangrijk, deze stellen ons in staat om tactieken te ontwikkelen om dit gedrag te omzeilen. Daardoor nemen de kansen toe op een run, dat is wel duidelijk.

Welnu, onze voerboilies hebben een bepaald gewicht. Een karper is heel eenvoudig in staat om de kracht, die nodig om een boilie naar binnen te zuigen, te reguleren. Zeker als het gaat om een erg grote vis met mogelijk tientallen haakervaringen mag je ervan uitgaan dat dit kunstje tot in perfectie beheerst en toegepast wordt.

Een voerboilie verbonden met een haak, weegt een stuk meer. Hoe groter de haak hoe meer het gewicht van de boilie-haakcombinatie. Dat verschil in gewicht detecteert een karper bij het aanzuigen; de boilie komt even los van de grond (de hairlengte) en veert meteen weer terug. Vastgehouden door de haak die als anker fungeert.

Een Balanced Hookbait speelt in op dit principe van “probleemdetectie” bij een argwanende vis. De Balanced Hookbait is namelijk veel lichter van gewicht dan een gewone voerboilie en zakt langzaam omlaag in het water. Doordat een karper de Balanced Hookbait, nu verbonden aan een haak, aanzuigt met dezelfde kracht als een voerboilie wordt het gewicht van de haak gecompenseerd. Balanced Hookbait en haak floepen nu wél naar binnen.

Heel vaak adviseer ik de tactiek met Balanced Hookbaits als een eerste stap in het genereren van méér aanbeten op druk beviste wateren. Deze, op het oog, simpele aanpassing blijkt op nogal wat wateren verrassend goed te werken.

Belangrijk om te weten is dat een Balanced Hookbait dus een zinkend (haak)aas is. Na het inwerpen land deze dus vlak naast de haak op de bodem. Een Balanced Hookbait is dus geen Pop Up of een semi-Pop Up.

Een haakaas, aangeboden op de bodem, doet misschien een beetje oubollig aan. Bodemaas is nauwelijks meer van deze tijd met al die moderne systemen, zo lijkt het. Weet echter dat een argwanende vis een van de bodem opstaand haakaas heel gemakkelijk kan detecteren als onnatuurlijk. Eerdere haakervaringen hiermee kunnen eenvoudig “op de schijf” vastgelegd worden vanwege het visuele effect. Een voerplek leegvreten op 1 enkele boilie na is dan een simpel kunstje.

Verder is het goed om te weten dat een Balanced Hookbait uit een boiliemix wordt gemaakt. Het is dus geen kunstmatig balletje. Ook is de binding een stuk meer waardoor een Balanced Hookbait een stuk harder is. Dit is fijn voor mensen die met bodemaas op grote afstanden willen vissen en dat niet willen doen met een fragielere voerboilie. Kreeften e.d. hebben veel meer moeite hiermee en dat kan op een aantal wateren een niet te onderschatten voordeel zijn.