Keen Carp Deutschland Keen Carp Nederland Keen Carp Österreich Keen Carp Magyarország Keen Carp Italia
Over Keen Carp

Thema’s workshop

  

Doelstellingen

Welke verwachtingen schept deze workshop?

 

Valkuilen

De 4 fasen van een visser / in een vissersleven

Een mix van verkeerde conclusies, foute interpretaties en het eigen ego

De “meestervisser”, een aantoonbare vergissing via een wiskundig model

 

Werkingsprincipe van een boilie

De natuurkundige wetten waaraan een boilie onderhevig is

 

Attractiviteit versus selectiviteit

Het rem- en gaspedaal: de factoren m.b.t. attractiviteit en selectiviteit

Instant vissen en prebaiting in relatie tot attractief en selectief aas

Overwegingen bij een lange termijn aas

Overwegingen bij een instant aas

 

Weergavemodel van aktiviteit van vissen

Aktiviteit van vissen afgezet tegen de factoren X

 

Weergavemodel van aktiviteit in relatie tot aasduur

Aktiviteit van vissen afgezet tegen tijdstip, aasduur en intensiteit

 

Invloeden van diameters in relatie tot aasgedrag

De verhouding tussen diameter en volume

De verhouding tussen diameter en oppervlakte

Effecten van diameters op voedselopname

Het begrip kinetische energie

Het begrip massatraagheid

 

Biologie van een karper in relatie tot zijn voedselbehoefte

Cyprinus Carpio versus Cyprinus Carpio L

 

Conserveren van boilies

Verkeerde “informatie” en “kretenlogie”

Wat is precies conserveren?

Methodieken van conserveren

Praktische zaken rondom het conserveren

Thuis boilies op voorraad houden, praktische zaken

Toch schimmel, wat nu? Last minute oplosssingen

Wanneer “einde oefening”

 

 

De magische eiwitten

Basis voedselleer

De Fred Wilton theorie

De koolhydratenboom als reactie

Wetenschappelijke onderzoeken over de zin en onzin hiervan

Wetenschappelijke proeven en de natuurlijke omgeving, toch wel wat verschillen

De ideale (nutrieële) verhoudingen in een boilie, kan dat?

Invloed van de seizoenen op het eiwitgehalte

 

Aminozuren

Welke hoofdgroepen zijn er?

De rol van aminozuren in biologische zin

Palatability (smakelijkheid) in relatie tot aminozuren

Voedingswaarde versus aantrekkelijkheid, confronterende werkelijkheid

 

Het begrip “voerboilie”

Een misverstand met grote gevolgen

 

Prebaiting (voeren)

De beoogde effecten

Conditionering in 2 stappen

Communicatie en sociale beïnvloeding

 

Voerhoeveelheden bij het opbouwen van een stek

Hoe het niet moet

Diverse aanpakken, praktijk en theorie

Invloeden van jaargetijden, watertemperatuur, voedselaanbod, zuurstofgehaltes

 

Het begrip “dressuur”

Een onbegrijpelijk woord

Wat bedoelen we dan wel?

Pavlov, het principe van conditioneren

Omgevingsgerelateerde factoren

Stekgerelateerde factoren

Innovatieve tactieken op “moeilijke” wateren

 

Tactiek, belangrijker dan aas

Wat bedoelen we met tactiek

Niet na-denken maar voor-denken en daarna evalueren

De variabelen in overweging nemen

De mogelijkheden en beperkingen inschatten

Als eindresultaat een plan van aanpak

 

Endgame

De fabel van de anti eject-rig

Mechanische effecten van een onderlijn

Functies van haakmodellen en hun toepassingen

Onderlijnmaterialen

Loodmodellen en de toepassingen

Krachtendriehoek van haak, vis en hengel

Water, het medium waarin karper leeft

Samenstelling, gewicht

Horizontale bewegingen van water

Vertikale bewegingen van de waterkolom

Invloed van atmosferische omstandigheden

Effecten hiervan op vissen

 

Zintuigen bij Cyprinus Carpio L (in voorbereiding)

Onbekend maakt onbezorgd (en een rustige nacht)

Supersenses, zintuigen zorgvuldiger bekeken

Gehoor

Zicht

Tastzin

Wat kunnen we ermee als visser?

 

Een nadere analyse omtrent smaak en geur (zintuigelijke waarnemingen)

Het systeem waarmee karper een “geur” waarneemt

Het systeem waarmee karper “smaak” waarneemt

“Achtergrondruis” als een chemosensorische waarneming van voedselbronnen

 

Hoe eet een karper?

Aanzuigen van voedseldelen

Filteren van onzuiverheden

Biologische keuze van voedselbronnen in relatie tot efficientie

 

 

 

 

 

 

 

Winkelwagen

  • Uw winkelwagen is leeg
Workshop